E83 – Madspild i Danmark

E83 – Madspild i Danmark

Plantetinget har i dagens afsnit fået besøg af Fabian Vennekilde.

Fabian har en faglig baggrund som både uddannet slagter og kok, men arbejder nu som foredragsholder og madspilds-aktivist, hvilket er omdrejningspunktet for dagens samtale.

I podcasten hører vi historien om Fabians tidlige barndom, hvor han blev bortadopteret til Danmark, efter at have opvokset som gadebarn, i Columbias hovedstad Bogotá. Vi får også fortællingen om, hvordan Fabians madglæde bragte ham ud i et liv med fødevarer som omdrejningspunkt, først som slagter og sidenhen som kok.

Efter at have lært, hvordan man i slagterfaget håndterer madspild, blev Fabian chokeret over hvordan detail- og dagligvarebutikkerne behandler vores overflod af fødevarer, da han senere tog uddannelse som kok. For regler og regulativer var en stor udfordring, efter at have arbejdet i supermarkeder og forsøgt at nedbringe spild.  Vi hører historien om hans første skralde-tur og om, hvordan Fabian siden har fundet tonsvis af spiselige madvarer i de Københavnske containere.

For vores samfund har, ifølge Fabian, et stort problem med overproduktion og udsmidning. Det har han igen og igen proklameret på både TV, i radioen, samt på de sociale medier, hvor han utrætteligt video-dokumenterer virksomheders fortsatte ligegyldighed overfor ressourcerne.

Derudover taler vi også om Fabians syn på vegansk kost og den veganske aktivistiske bevægelse, om virksomheder og politikeres ansvar, om fattige børn, om hvordan man lever effektiv online-aktivisme og meget mere.

Fabian på Facebook

Sammen Vender Vi Strømmen på Facebook

Støt Plantetinget på 10er