E82 – Extinction Rebellion og Klimaaktivisme

E82 – Extinction Rebellion og Klimaaktivisme

Plantetinget har denne gang fået besøg af klimaaktivisten Morten Nordström.

Morten repræsenterer den nye aktivistiske klimabevægelse Extinction Rebellion, der anvender ikke-voldelig civil ulydighed, for at sætte fokus på miljø- og klimaforandringer.

Bevægelsens mål er at få de politiske beslutningstagere til at erklære undtagelsestilstand for miljø og klima, at nedsætte co2-udslippet til netto 0 i 2025, samt bremse biodiversitetskrisen. Bevægelsen søger også at oprette et borgerting, der kan rådgive regeringen i miljø og klima.

For udviklingen går, ifølge Morten og den aktivistiske bevægelse, alt for langsomt, hvis vi skal nå at vende den dystre udvikling for klodens fremtid, som bekymrede klima-forskere overalt i verden sætter på dagsordenen.

Morten beretter om hvordan han og de mange Extinction Rebellion aktivister bl.a. laver blokader i det offentlige rum, for både at disrupte de virksomheder der driver miljøskadelig industri, samt for at ruske befolkningen op.

Derudover vender vi Mortens liv som fuldtidsaktivist, følelserne involveret i kampen, hvordan man skaber effektiv forandring, vegansk aktivisme og meget mere.

Extinction Rebellion på Facebook

Extinction Rebellion online

https://www.facebook.com/aarhusgruppen/