E81 – Plantebaseret Sundhed, Medicinstudie og Sociale Medier

E81 – Plantebaseret Sundhed, Medicinstudie og Sociale Medier

I dagens afsnit af Plantetinget, har vi besøg af Helena Eiken.

Helena er personlig træner, instagram-influencer og medicinstuderende. I denne podcast får vi os en snak om en bred palette af forskellig emner.

Vi taler bl.a. om sund plantebaseret kost og hvordan Helena i sit bachelorprojekt undersøgte kostens effekt på hudsygdom, samt om hvordan hvordan hendes arbejde med den medicinske litteratur, har påvirket hendes syn på kost og sundhed.

Vi taler også om hvordan man begår sig pragmatisk som plantespiser, når man befinder sig i sociale sammenhænge – og om man overhovedet kan tillade sig at spise produkter med mælkepulver, når man gerne vil spise vegansk. Samt hvordan man håndterer det, hvis det sker.

Derudover diskuterer vi også de forskellige stereotype kasser man kan ende i, når man eksempelvis kalder sig selv veganer på de sociale medier. For som solid instagram-influencer med tusindvis af følgere, skal man lære at navigere i en verden af spørgsmål, antagelser og forventninger. Det giver Helena også sit input til.

Derudover snakker vi grøn udvikling i samfundet, undervisning i kost på medicinstudiet, træning, influencer-frynsegoder og meget mere.

Helena på Instagram