E102 – Filosofi, Etik og ansvar for fremtiden

E102 – Filosofi, Etik og ansvar for fremtiden

I dette afsnit er Lasse Nielsen gæst!

Lasse er lektor i filosofi ved Syddansk Universitet og arbejder blandt andet med filosofi, etik og politik.

I podcasten får vi en god diskussion, med afsæt i filosofisk teori, om hvor ansvaret for en grønnere fremtid ligger. For er det vores ansvar som individer, eller et fælles og politisk ansvar, at sørge for den grønne omstilling?

Vi vender også hvorvidt vi kan tage etiske hensyn til mennesker, der ikke lever endnu, men kan komme til at eksistere i fremtiden – det der kaldes for nonidentitetsproblemet. Derudover snakker vi også om det gode liv, vaneændringer, dansk landbrug, kødafgifter, Parisaftalen, regulering af markeder og meget mere.

Lasse på forskerportalen