E96 – Friskere Frugt uden Mellemled

E96 – Friskere Frugt uden Mellemled

I dagens afsnit af Plantetinget, er Mathilde Jakobsen gæst!

Mathilde er direktør og medstifter af virksomheden Fresh.Land, der sælger friske frugter og grøntsager direkte fra landmænd til forbruger.

I podcasten taler vi om Mathildes rejse ind i fødevareindustrien og om hvordan saften fra en moden, friskplukket appelsin, totalt ændrede hendes måde at anskue frugt og fødevaresystemet på. Hun fortæller om hvordan hun og hendes partner fik udviklet et system, der både giver bedre økonomiske vilkår for frugtavlere, samt bedre og friskere frugt til forbrugerne.

Derudover snakker vi også om supermarkederne og om hvordan de traditionelle forsyningskæder fra farm til forbruger, medførte en lang række problematikker for Mathildes svigerfar, der dyrkede avocado og var underlagt sydeuropæiske karteller.

Derudover diskuterer vi effekterne af coronavirus på virksomheden, appelsintyve, avocadogangstere og meget mere.

Fresh Land online

Fresh.Land på Facebook

Fresh.Land på Instagram