Episode #10 – Martin Melcher


Plantetinget har i denne udgave haft besøg af iværksætteren, familiefaren, ironman-triatleten og coachen Martin Melcher. I podcasten kommer vi vidt omkring, bl.a. Martins oplevelser med at blive vegetar, træningsmentalitet, morgensmoothies, cykelhjul, at finde sine grænser og meget mere.

Links til ting vi snakkede om:

martinmelcher.dk – Martins blog

trainandsimple.dk – Martins coaching

amagertriatlonklub.dk – Triatlonklubben

richroll.com – Amerikansk podcast om træning, ernæring og veganisme.

davidgoggins.com – Amerikansk soldat og ultra-atlet

Og sidst – vaneloopet!

132 tanker om “Episode #10 – Martin Melcher

 • Hej med jer
  Har lige hørt jeres seneste podcast (Episode 11), og det var som altid meget interessant og inspirerende, så tak for det 😉
  Emnet spiseforstyrrelser fik mig til at tænke på en episode jeg havde sidste år. Jeg fik diagnosen BED (Binge Eating Disorder/Tvangsoverspisning) af min læge i januar 2016. På daværende tidspunkt var jeg ikke veganer, men var allerede begyndt at åbne mine øjne, fordi jeg brugte meget tid på YouTube . Jeg blev henvist til Stolpegården (som i også nævner i jeres podcast) og ventede et halvt års tid på, at kunne starte op i en gruppe. I mellemtiden researchede jeg mere og mere omkring BED, at helbrede sig selv og generelt bare ernæring. Det blev mere og mere tydeligt for mig, at jeg måtte ændre min livsstil drastisk. Jeg havde set Cowspiracy sammen med min daværende ægtemand, så det begyndte også at give mening mht miljøet. Jo mere jeg så, jo mere sikker blev jeg på mit valg. I april måned begyndte jeg lige så langsomt at skære kød og mælkeprodukter ud af min kost, men kun når det bare var mig. Jeg blev skilt i samme måned, ikke fordi jeg blev veganer haha, men det hang nok lidt sammen alligevel. Jeg havde besluttet mig for at starte på en frisk, at fokusere på mig selv, at blive rask, at gå efter mine drømme, ikke nøjes. Det skal lige nævnes, at spiseforstyrrelsen ikke var det eneste jeg baksede med. Jeg har siden jeg var ca. 18 (Jeg er nu 34) været i et helvede med konstant tilbagevendende depressioner og angst. Jeg isolerede mig selv og kunne ikke gennemføre uddannelser eller holde på et job.
  Jeg tror jeg var fuldtidsveganer, da vi ramte juni måned, det var i hvert fald der, resten af min familie fik det at vide. Inden da havde jeg mest talt med min mor om det. Anyway. Der var efterhånden et par måneder til, at jeg skulle starte mit forløb på Stolpegården. Det gik op for mig, at jeg egentlig ikke rigtig havde haft nogle episoder med overspisning siden jeg allerede i januar/februar var begyndt at indtage langt flere kulhydrater, specielt kartofler som er verdens bedste fødevare 😉 Det havde slet ikke været nødvendigt at overspise, for jeg fik rent faktisk nok at spise. Jo, nogle gange spiste jeg måske lidt for mange kartofler, men jeg proppede mig ikke som før hen. Jeg blev ikke dårlig af at have forædt mig. Min vægt var også begyndt at være relativt stabil. Interessant tænkte jeg, jeg gør nok noget rigtigt. Jeg vejede 117 kg i januar 2016, min højeste vægt nogensinde, og det gør ondt at skrive det ned. Januar 2017 vejede jeg ca. 110, det er første gang min vægt ikke var større end året før. Men lad os vende tilbage til Stolpegården. Stolpegården behandler alle former for spiseforstyrrelser, og de er det eneste sted, man kan få behandling for BED. Jeg blev indkaldt til nogle opstartssamtaler med en psykolog og en læge. Jeg kan huske det var svært at svare på deres spørgsmål, fordi jeg efterhånden var i tvivl om, om jeg overhovedet havde BED. Jeg havde ikke rigtig de fysiske tegn på det længere, men jeg kunne godt se, at det stadig lå i min bevidsthed på et psykologisk og mere indviklet plan. Det var spørgsmål som, “synes andre du spiser store portioner mad?”. Øh ja, for jeg spiser kun planter og planter har generelt færre kalorier, så det er jeg nødt til. Jeg nævnte flere gange, at jeg er veganer og at det ikke var noget, som jeg var interesseret i at skulle ændre på. Etikken omkring vores fødevarer havde sat sit spor, specielt efter jeg tvang mig selv til at se Earthlings. Jeg fik aldrig noget klart svar på, om det var et problem, at jeg var veganer, selvom jeg spurgte ret direkte. Jeg startede op i gruppeterapi i august tror jeg. Jeg var der en enkelt gang og det var rigtig rart. Det eneste der bekymrede mig, var om de havde vegansk mad i deres kantine. De fleste spiste sammen efter gruppe, og det ville jeg gerne være en del af. Der var ikke det største udvalg, men jeg fandt da lidt rugbrød og nogle tomater. En af pigerne fra gruppen nævnte, at det måske ville blive et problem for mig at være veganer, imens jeg gik derude. Det undrede mig lidt, da jeg jo havde spurgt ind til det, inden det startede. Hun fik desværre ret. Inden den næste gruppe blev jeg kaldt ind til en diætist, hvilket er en normal del af processen. Der blev talt meget om minimum indtag af kulhydrater, hvilket jeg synes var nice. Men min diætist sagde, at den veganske livsstil var noget jeg måtte ligge på hylden, imens jeg gik der, da det var skadeligt for spiseforstyrrede at være begrænsede i forhold til fødevarer. Det var vigtigt, at der ikke var nogle forbudte fødevarer. Jeg prøvede at forklare hende, at jeg fik alt hvad jeg havde brug for, at jeg havde fået det bedre, at jeg ikke følte mig begrænset og at jeg faktisk spiste meget mere varieret nu Jeg henviste hende tilmed til nutritionfacts.org, hehe. Måske fik jeg også nævnt, at den undervisning hun selv havde fået som diætist var latterlig og forkert, fordi den fulgte sundhedsstyrrelsens forkerte billede af, hvad der er godt for os. Måske lidt unødvendigt, men jeg blev simpelthen så rasende. Hun lovede at snakke med sine kollegaer om det. Jeg blev kontaktet af en af psykologerne fra gruppen et par dage senere, hun ville gerne tale med mig. Jeg trådte op til en samtale, denne gang med min mor som bisidder, fordi jeg følte jeg blev angrebet af et system, som burde hjælpe mig. Vi snakkede længe og jeg tror faktisk hun forstod mig, men der var intet hun kunne gøre, jeg kunne ikke fortsætte i gruppen, hvis jeg ikke ville rykke mig. Jeg fik at vide, at det var fordi jeg ikke havde været veganer så længe. Hvis jeg havde været det i flere år og måske havde familie som var veganere, havde det været en anden snak. Altså virkede det som om de troede, at min nye skøre veganske måde at leve på var et af tegnene på, at jeg var spiseforstyrret. Jeg talte efterfølgende med deres leder/overlæge og hun var desværre temmelig snæversynet og nævnte ting som b12, hvilket jeg allerede selv havde styr på. Tager b12 tilskud og spiser jævnligt gærflager. Mit b12 tal var som kødæder i øvrigt ret lavt, hvilket det efterhånden er for ret mange kødædere. Kommer lige i tanke om, at den første læge, jeg talte med på Stolpegården, anbefalede mig at spise en multimitaminpille, fordi jeg var veganer, selvom jeg ikke manglede vitaminer, altså dafuk? Jeg ved bare, at hun ikke beder de andre “normale” om at tage en vitaminpille. Jeg sagde til hende, at jeg nægtede at tage unødvendige tilskud, da det simpelthen er for dumt.
  Nå, det endte altså med, at jeg selv måtte klare mit spiseforstyrrelses problem, og jeg havde det okay med det, fordi jeg følte at min nye mad hjalp mig meget mere end deres behandling nogensinde ville komme til. Men jeg var stadig rasende over, at et system kan være så opad bakke, når de skal hjælpe en. At folk der arbejder med området ikke mener de kan være med til at ændre noget, fordi sundhedsstyrrelsen har lavet et regelsæt, som ingen må udfordre. Efterfølgende har jeg tænkt tilbage på andre gange, hvor jeg har fået rigtig dårlig og direkte forkert hjælp af læger. Læger som har proppet mig med medicin og som har sat mig til at skære ned på kulhydrater og bedt mig spise mere protein og enorme mængder fedt og kolesterol. Jeg føler slet ikke jeg kan stole på vores system længere. Det er en skræmmende tanke, men det har også givet mig styrke til selv at finde mine svar.
  Idag, efter et lille år som veganer, er jeg fuldstændig fri fra BED, mit levertal, som var for højt, er blevet normalt, jeg har ikke længere fedt i blodet, mit b12 tal er højre end nogensinde, jeg har smidt antidepressiv- og angstmedicin, jeg får alle mine vitaminer og jeg føler mig bedre tilpas i min krop. Mit fordøjelsessystem virker, havde mange problemer med det før, jeg har mere energi og mod på at fortsætte med at arbejde med mig selv. Jeg begyndte at spise mere whole foods agtigt for et par måneder siden for at begynde at tabe mig. Jeg havde med vilje udskudt det, til jeg følte jeg havde godt styr på det at være veganer. Det virker, jeg taber mig stille og roligt. Det er vigtigt det ikke går for hurtigt. Jeg glæder mig til, at jeg snart er under 100 kg, mangler kun 1 kg 😉
  Det her blev en roman, og det beklager jeg. Egentlig ville jeg bare høre jeres mening omkring det danske sundhedssytem. Om i selv har haft lignende issues eller hørt om andre, som har måttet kæmpe. Jeg tror det kræver rigtig meget at ændre et system, som giver guidelines udfra, hvad de mener befolkningen kan leve op til i stedet for, hvad der er det optimale. De fleste bliver faktisk empowered, når de kender sandheden, så jeg synes det er ærgeligt, at man fratager dem muligheden for at tænke selv, at tage et valg. Der er så meget hvert enkelt individ kan gøre, hvis de får redskaberne.
  Endnu engang tak for jeres podcasts. Jeg føler mig mindre alene, når jeg lytter til dem

 • Excellent blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options
  out there that I’m completely confused .. Any ideas?
  Many thanks!

 • Hello, i think that i saw you visited my web site thus i
  came to “return the favor”.I am attempting to find
  things to enhance my site!I suppose its ok to use
  a few of your ideas!!

 • That is very interesting, You are an excessively professional
  blogger. I’ve joined your feed and sit up for searching
  for more of your wonderful post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks

 • Right here is the right blog for everyone who hopes to understand this topic.

  You understand so much its almost tough to argue with you (not
  that I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a
  topic that’s been written about for ages.
  Excellent stuff, just great!

 • That is a very good tip especially to those fresh to
  the blogosphere. Simple but very accurate information… Thank you for sharing this one.

  A must read article!

 • We stumbled over here coming from a different website and thought I may as well
  check things out. I like what I see so i am
  just following you. Look forward to looking into your web page for a
  second time.

 • Hey there I am so excited I found your site, I really found you by error, while I was
  researching on Digg for something else, Anyways I am here now and would just like to say many
  thanks for a remarkable post and a all round interesting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to go through
  it all at the minute but I have saved it and also added
  in your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read more, Please do keep up the excellent work.

 • When I originally left a comment I appear to have clicked the
  -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive four emails with
  the same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service?
  Kudos!

 • I just like the valuable information you supply for your articles.
  I will bookmark your weblog and test again here regularly.
  I am relatively sure I’ll learn lots of new stuff
  proper right here! Best of luck for the next!

 • I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to know
  where u got this from. kudos

 • First off I would like to say superb blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind.
  I was interested to know how you center yourself
  and clear your head prior to writing. I have had trouble clearing my mind in getting my ideas out.

  I truly do take pleasure in writing however
  it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually
  lost just trying to figure out how to begin. Any recommendations
  or tips? Thank you!

 • Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great
  author. I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back someday.

  I want to encourage yourself to continue your great work, have
  a nice morning!

 • Hi there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I
  can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but
  I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
  Appreciate it

 • Generally I don’t learn post on blogs, but I wish to say that
  this write-up very pressured me to try and
  do so! Your writing taste has been amazed me.
  Thank you, quite great article.

 • I just could not leave your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard information a
  person supply for your guests? Is gonna be back incessantly to check up
  on new posts

 • I think that what you composed made a bunch of sense.
  But, think on this, suppose you added a little
  information? I mean, I don’t want to tell you how to run your
  blog, however what if you added a post title that makes people
  want more? I mean Episode #10 – Martin Melcher – Plantetinget is
  a little vanilla. You should peek at Yahoo’s home page and watch how they create article
  headlines to get viewers to open the links. You might add a related video or a picture or two
  to get people excited about what you’ve got to say. In my
  opinion, it could bring your website a little bit
  more interesting.

 • Hello there! I could have sworn I’ve been to this
  website before but after reading through some of the post I
  realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it
  and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 • I think this is among the so much important info for
  me. And i’m satisfied studying your article. However want to statement on some basic things, The website taste is great, the articles is
  in reality nice : D. Just right job, cheers

 • It’s a pity you don’t have a donate button! I’d
  most certainly donate to this excellent blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my
  Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook
  group. Chat soon!

 • First of all I want to say superb blog! I had a
  quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to find out how you center yourself and clear
  your mind prior to writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my ideas out.
  I do take pleasure in writing however it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally wasted just trying to figure out how to begin. Any
  ideas or tips? Cheers!

 • you’re truly a excellent webmaster. The website loading speed is amazing.

  It seems that you are doing any unique trick. In addition, The
  contents are masterwork. you have done a great job
  in this subject!

 • Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit
  acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 • I’m not sure exactly why but this blog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 • I simply want to say I am newbie to blogging and certainly savored this web site. Likely I’m going to bookmark your website . You certainly have really good posts. Regards for revealing your webpage.

 • You’re so awesome! I don’t think I’ve truly read through a single thing
  like that before. So wonderful to find someone with some
  unique thoughts on this subject. Seriously.. many thanks for starting this up.
  This site is something that is required on the internet, someone with a little originality!

 • Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?
  Thank you!

 • Can I just say what a relief to discover somebody who
  really understands what they’re discussing on the net. You actually realize how to bring a problem to light and make it important.
  More people need to look at this and understand this side of your story.
  I was surprised you aren’t more popular because you surely
  possess the gift.

 • Wonderful site you have here but I was wanting to know if you knew of
  any user discussion forums that cover the same topics talked about here?

  I’d really like to be a part of group where I can get opinions from other experienced people that share the
  same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Thank you!

 • BR sells their items under five applications with name of ice cream, cakes, sundaes, beverages and prepacks. They have other promotional packages individually or as subprogram of any other programs.

 • It’s really a nice and useful piece of info. I am happy that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 • Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this blog; this blog includes amazing and actually good
  material for readers.

 • I really love your website.. Excellent colors & theme. Did you make this web site yourself?
  Please reply back as I’m wanting to create my own blog and would like to know where you got this from or
  exactly what the theme is called. Thanks!

 • I really intend to advise you that I am new to posting and really valued your review. Quite possibly I am inclined to remember your blog post . You undoubtedly have fantastic article blog posts. Appreciate it for discussing with us your main internet site webpage

 • Its like you read my thoughts! You seem to know so much about
  this, such as you wrote the book in it or something.

  I believe that you just could do with a few p.c.
  to force the message house a little bit, but instead of that, that is great blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

 • Howdy there, just started to be receptive to your website through yahoo, and have found that it is very helpful. I will value in the event you continue on this idea.

 • It really is practically not possible to find well-aware men or women on this content, unfortunately you look like you are familiar with those things you’re raving about! Excellent

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • Emery EPS is a Search Engine Optimization company that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in Coasta Rica, New York, Los Angeles, Portland, Sacramento, Phoenix, Las Vegas, Denver, Houston, California and many other local areas. Find more at https://www.emeryeps.com.

 • It certainly is almost impossible to see well-aware individuals on this niche, still, you come across as like you know those things you’re revealing! Thank You

 • Hey are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up
  my own. Do you require any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 • Pretty section of content. I just stumbled upon your web site
  and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog
  posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and
  even I achievement you access consistently fast.

 • Emery EPS is a Search Engine Optimization company that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in Coasta Rica, New York, Los Angeles, Portland, Sacramento, Phoenix, Las Vegas, Denver, Houston, California and many other local areas. Find more at https://www.emeryeps.com.

 • It’s actually practically unattainable to find well-updated individuals on this content, still you seem like you fully grasp which you’re preaching about! Many Thanks

 • I actually wanted to write a quick message in order to say thanks to you for all of the stunning instructions you are posting at this website. My rather long internet search has at the end been rewarded with reliable facts and strategies to share with my company. I ‘d repeat that many of us website visitors actually are very endowed to dwell in a decent website with so many perfect people with very helpful secrets. I feel really happy to have used your entire website and look forward to some more brilliant moments reading here. Thanks a lot once again for everything.

 • My partner and I stumbled over here from a different web address
  and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to looking into your web page for a second time.

 • Gday here, just became aware of your web page through Bing, and found that it’s seriously educational. I will be grateful for should you decide continue on this informative article.

 • I simply desire to inform you you that I am new to online blogging and utterly admired your information. More than likely I am probably to remember your blog post . You certainly have superb article materials. Love it for share-out with us your own internet site document

 • It truly is nearly unthinkable to see well-aware individuals on this area, however , you seem like you know the things you’re covering! Regards

 • Pretty part of content. I just stumbled upon your site
  and in accession capital to claim that I acquire actually loved
  account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing for your
  augment or even I success you get right of entry to
  consistently quickly. natalielise plenty of fish

 • I just desire to show you that I am new to wordpress blogging and utterly valued your page. Very possible I am probably to save your blog post . You absolutely have lovely article blog posts. Be Thankful For it for discussing with us the best domain webpage

 • Nice post. I was checking continuously this blog
  and I am impressed! Very helpful info specially
  the closing phase 🙂 I maintain such info a lot.
  I was seeking this particular information for a long
  time. Thank you and good luck.

 • Hi there, just got familiar with your website through Search engines like google, and found that it’s truly entertaining. I’ll be grateful for if you maintain this informative article.

 • Hey very cool website!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..
  I will bookmark your site and take the feeds additionally?
  I am satisfied to seek out so many useful information right here in the post, we’d like develop more strategies in this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

 • I want to express my appreciation to the writer for rescuing me from this type of condition. After looking out through the world-wide-web and getting tricks that were not pleasant, I believed my life was over. Being alive without the presence of answers to the difficulties you have sorted out by means of your good report is a crucial case, as well as ones which may have in a negative way damaged my entire career if I had not come across the website. Your personal training and kindness in touching almost everything was invaluable. I am not sure what I would’ve done if I had not encountered such a point like this. It’s possible to at this moment look ahead to my future. Thanks for your time very much for this high quality and amazing help. I will not be reluctant to refer your web sites to any person who would need tips on this area.

 • You’ll find it nearly unattainable to see well-informed parties on this matter, although you seem like you are familiar with which you’re writing on! Gratitude

 • Heya just wanted to give you a brief heads up and let you
  know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and
  both show the same results.

 • Gday there, just got receptive to your writings through Google, and realized that it’s genuinely informational. I’ll truly appreciate should you keep up such.

 • It truly is near unattainable to encounter well-advised readers on this niche, regrettably you seem like you comprehend whatever you’re raving about! Thanks A Lot

 • I just need to notify you that I am new to posting and incredibly enjoyed your work. Most likely I am prone to remember your blog post . You definitely have fantastic article materials. Admire it for share-out with us your main internet information

 • Good morning there, just became aware about your webpage through Bing and yahoo, and discovered that it’s really interesting. I’ll value if you decide to carry on this approach.

 • You’ll find it near unthinkable to encounter well-advised women and men on this issue, fortunately you seem like you are familiar with what exactly you’re posting on! Cheers

 • It can be nearly not possible to see well-educated visitors on this area, nevertheless you appear like you be aware of the things that you’re indicating! Many Thanks

 • Good day I am so delighted I found your blog page, I really found you
  by error, while I was searching on Google for something
  else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a tremendous post and a all round exciting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it
  and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a
  great deal more, Please do keep up the fantastic work.

 • I simply desired to appreciate you all over again. I’m not certain the things I would’ve implemented in the absence of the actual recommendations documented by you over such a situation. It actually was a real distressing situation in my position, nevertheless finding out the specialized way you dealt with that took me to jump with contentment. Extremely thankful for this assistance and wish you realize what a powerful job that you are undertaking teaching people via your websites. Most likely you haven’t got to know all of us.

 • whoah this weblog is wonderful i really like reading your posts.
  Keep up the great work! You recognize, many persons are searching around for this information, you can help them greatly.

 • Attractive section of content. I just stumbled upon your site and
  in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed
  account your blog posts. Anyway I will be subscribing
  to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 • I really have to inform you you that I am new to writing and really admired your website. Probably I am prone to save your blog post . You definitely have fabulous article content. Be Thankful For it for swapping with us your web page

 • Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and everything.

  But imagine if you added some great photos or videos to give your
  posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and
  video clips, this website could certainly be one of the greatest in its field.
  Awesome blog!

 • Greate article. Keep writing such kind of information on your page.

  Im really impressed by it.
  Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg
  it and in my view recommend to my friends. I am confident they will
  be benefited from this site. plenty of fish natalielise

 • It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.

  I’ve read this publish and if I may I want to
  recommend you few interesting things or
  advice. Maybe you can write subsequent articles relating
  to this article. I desire to read even more things about it!

 • Hi there would you mind sharing which blog platform you’re
  working with? I’m going to start my own blog in the near future
  but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most
  blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for getting off-topic but I had to
  ask! natalielise plenty of fish

 • Thanks a lot for sharing this with all folks you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please additionally seek advice from my site =). We may have a link trade arrangement between us!

 • Needed to post you the bit of word so as to thank you very much over again about the exceptional secrets you have documented at this time. This is so extremely generous of you to deliver easily what exactly most people could have offered for an electronic book in order to make some profit for themselves, specifically given that you might well have done it if you wanted. These secrets likewise acted as a good way to fully grasp the rest have similar interest just as mine to understand more and more with reference to this issue. Certainly there are a lot more enjoyable moments ahead for those who scan through your blog post.

 • Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement
  you access consistently quickly.

 • I just want to say I’m newbie to blogging and site-building and honestly liked you’re blog site. Most likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually have very good articles. Cheers for sharing your blog.

 • Undeniably believe that which you stated. Your favourite reason seemed to be on the internet the simplest thing to consider
  of. I say to you, I definitely get annoyed even as folks consider concerns that they just do not realize about.
  You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing without having side effect ,
  other people can take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 • Every weekend i used to pay a quick visit this site, for
  the reason that i wish for enjoyment, since this this website conations truly fastidious funny data too.

 • I must convey my respect for your kindness supporting folks that must have guidance on in this concern. Your special dedication to getting the message throughout has been rather good and have truly permitted guys much like me to realize their aims. Your interesting advice signifies this much to me and much more to my colleagues. Thank you; from everyone of us.

 • I not to mention my guys have been following the nice information on the website and at once got an awful feeling I had not thanked the site owner for those tips. The boys had been absolutely excited to read through all of them and now have pretty much been making the most of these things. Thanks for genuinely very kind and also for considering these kinds of fine ideas millions of individuals are really wanting to understand about. My very own sincere regret for not saying thanks to earlier.

 • My spouse and i felt absolutely excited that Jordan managed to conclude his investigations while using the precious recommendations he obtained while using the web site. It is now and again perplexing just to find yourself freely giving methods which often others have been selling. And we all keep in mind we have got the website owner to be grateful to for this. All of the illustrations you’ve made, the easy site menu, the friendships you can help instill – it is many great, and it’s aiding our son in addition to the family understand the idea is interesting, which is extremely mandatory. Thanks for the whole thing!

 • I would like to get across my passion for your kind-heartedness in support of individuals that have the need for assistance with this important issue. Your personal commitment to getting the solution around ended up being exceedingly useful and has always enabled workers like me to get to their goals. Your entire warm and friendly report denotes so much to me and somewhat more to my colleagues. Thanks a lot; from everyone of us.

 • Thanks a lot for providing individuals with remarkably pleasant opportunity to read critical reviews from this site. It’s always very ideal plus full of amusement for me and my office colleagues to search your site at the least 3 times in 7 days to see the newest items you will have. Of course, we’re at all times pleased with your fabulous information you serve. Selected 4 facts in this post are honestly the most effective we’ve ever had.

 • My husband and i have been absolutely cheerful that Raymond could do his analysis from your precious recommendations he grabbed using your blog. It’s not at all simplistic to simply continually be giving out tips and hints which other folks may have been trying to sell. And now we recognize we have got the writer to thank because of that. The entire explanations you have made, the easy blog navigation, the friendships you will make it possible to instill – it’s got mostly superb, and it’s making our son and our family recognize that this topic is pleasurable, which is certainly incredibly fundamental. Thanks for everything!

 • My husband and i got really joyous when Emmanuel could do his survey out of the precious recommendations he came across from your blog. It’s not at all simplistic to simply always be handing out tips which usually some others have been making money from. We really remember we’ve got the writer to appreciate for that. All of the illustrations you’ve made, the simple website navigation, the relationships you will help create – it’s got mostly terrific, and it is letting our son and us recognize that the issue is interesting, and that is truly indispensable. Many thanks for all!

 • Thank you so much for providing individuals with such a brilliant possiblity to read articles and blog posts from this web site. It is usually so useful and stuffed with a great time for me personally and my office co-workers to visit your web site at the least three times in one week to find out the latest tips you have. And definitely, we are always happy for the exceptional concepts you serve. Some 4 areas on this page are certainly the finest we have had.

 • I would like to show my admiration for your kind-heartedness for men who really need guidance on this one subject matter. Your personal dedication to passing the solution all through had become amazingly important and have constantly helped professionals like me to arrive at their pursuits. Your new informative guide means a lot to me and much more to my office workers. Thanks a lot; from everyone of us.

 • Today, I went to the beach front with my children. I found a
  sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear
  and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 • I definitely wanted to compose a simple remark to be able to appreciate you for the unique points you are sharing on this site. My incredibly long internet search has now been recognized with extremely good information to exchange with my co-workers. I would point out that we site visitors actually are quite blessed to dwell in a remarkable place with so many outstanding people with good advice. I feel rather privileged to have seen your web site and look forward to tons of more thrilling moments reading here. Thank you once again for all the details.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.