E76 – Andelsgaarde med Rasmus Willig

I dette afsnit af Plantetinget har vi besøg af Rasmus Willig.

Rasmus er forsker og lektor ved RUC, forfatter til en række samfundsvidenskabelige bøger, skribent og debattør, samt formand i foreningen Andelsgaarde.

I podcasten diskuterer vi først bogen “Hvad Skal Vi Svare?”, der tager udgangspunkt i den klima-, miljø- og biodiversitetskrise, der ifølge Rasmus og hans medforfatter Arne Vetlesen, er ved at drage menneskeheden i en livsfarlig fælde. Bogen er et nødråb. Og som en direkte konsekvens af disse skræmmende forhold der udlægges i bogen, stiftede Rasmus sammen med en række andre, den nye folkebevægelse og forening, Andelsgaarde.

Vi vender visionerne for denne nye bevægelse, der har til sigte at opkøbe landbrugsjorde og omlægge disse til bæredygtige landbrug, for at sikre både medlemmernes, og deres børns, fælles fremtid, så de måske en dag kan blive selvforsynende. Med noget så simpelt som en fitness-abonnements-model, vil de give alle muligheden for at blive medejere af bæredygtige jordlodder, for at sikre Danmarks fremtidige fødevarer, biodiversitet, klima og miljø.

Udover at vende Andelsgaarde, diskuterer vi også hvordan man lever mere klimavenligt i hverdagen, hvordan man omlægger sin kost mere grønt, samt hvordan man nedsætter sit forbrug. Og vi hører også om hvorfor man kan blive mistænkeliggjort af ordensmagten, for at tage toget.

Andelsgaarde online

RasmusWillig.dk