E70 – Vertical Farming og Fremtidens Fødevareproduktion


Plantetinget har besøgt projektlederen i GROWSTACK, Frederik Lean Hansen, til ens snak om fremtidens fødevareproduktion.

Én af fremtidens største udfordringer er, at producere mad til en eksponentielt stigende befolkningstilvækst. Derfor har Frederik sammen med et bredt community af ingeniører, designere, økonomer, agronomer og andre interesserede, etableret GROWSTACK – et open-source non-profit projekt, der udvikler højteknologiske vertikale farme, til bl.a. at gro gøntsager i luft. For at kunne løse et par, af fremtidens mange fødevareproblematikker.

I podcasten diskuterer vi de implikationer, fødevareproduktionen og særligt vertikale farme har for vores fremtid, på både landet og i byerne. Vi hører om hvordan projektet startede, om deres udvikling af teknologiske løsninger, samt om hvad vertikale farme kan og hvilke teknologier der ligger bag.

Derudover snakker vi teknologi- og fødevare-etik, bæredygtighed, kæmpe-radiser, aeroponics, disruption, GMO, open-source-forretningsmodeller og meget mere.

GROWSTACKs hjemmeside