E69 – Klimastrejke og Vegetarisk Ungdom

I dagens afsnit har Plantetinget inviteret Eva Beyer Paulsen forbi til en snak.

Eva er 16 år, går i 1.g på Roskilde Gymnasium, har spist vegansk siden hun var 13 og er både en ildsjæl og en aktivist med stort A. Hun er stifter og forkvinde i Vegetarisk Ungdom, organiserer klimastrejke i Den Grønne Studenterbevægelse og har været aktivist i veganske dyrerettighedsorganisationer.

I podcasten hører vi om Evas bevæggrunde for både at spise en grønnere kost og om at organisere ungdomsbevægelser for en bedre fremtid. For selvom Eva blot er 16 år, har hun med stor iver og handlekraft både været i nyhedsmedier i den bedste sendetid på TV, skrevet læserbreve til aviserne og været i gaderne, for at sætte øget fokus på klimaforandringer.

For ifølge Eva er klimaet presset og særligt politikerne er fulde af varm luft – de snakker, uden at tage handling. Derfor presser flere og flere unge nu på, for at få politisk handling og kalder til flere skolestrejker for klimaet, der har spredt sig over hele landet.

Vi diskuterer derudover også klimamål, om vi kan nå at vende skuden inden 2030, Greta Thunberg, det at gå i gymnasiet og være veganer, samt hvilken udvikling hun ser og hvordan fremtiden ser ud.

Evas Instagram

Vegetarisk Ungdom på Facebook

Den Grønne Studenterbevægelse på Facebook

 

Støt Plantetinget på 10er