E64 – Plantebaseret sygepleje og livsstilsforløb

I dagens afsnit af Plantetinget, har vi besøg af den plantebaserede sygeplejerske, Stig Ladefoged.

Stig har med sit bachelorprojekt om plantebaseret kost, fået stor bevågenhed fra en række midtjyske lokalmedier. Hans projekt var et forsøg, hvor han tilbød 13 deltagere et livsstilsforløb på 3 uger, med plantebaseret kost. Deltagerne fra 44 til 73 år – med hjertekarsygdom og diabetes – fik, under vejledning fra Stig, uforarbejdet plantemad hver dag uden salt, olie og med knuste hørfrø dagligt.

Forsøgets resultater for de deltagende, efter blot 3 ugers intervention, var markante. Foruden vægttab, medførte interventionen fald i blodtrykket, fald i kolesterol, medicinreduktion, forbedret søvnkvalitet og energi, samt færre smerter.

I podcasten hører vi blandt andet om Stigs baggrund og motivation for at udføre forsøget, som sit afsluttende projekt. Vi gennemgår de interessante resultater og hvilken betydning den plantebaserede kost endte med at få, for de deltagende.

Derudover får vi os også en lang snak om tarmbakterier, fækaltransplantationer, plantebaseret forskning, ketose/low-carb diæt, livsstilsmedicin og medicinalindustri.

http://denplantebaseredesygeplejerske.com

https://www.planteroedderne.com/